Fisk har nerveceller i huden

Nej til fiskeri

”Fisk har nerveceller i huden, der kan registrere smertepåvirkninger, og der sendes signaler til hjernen om at der er en sådan smertepåvirkning.” Citat fra det Dyreetiske Råds udtalelse om Lystfiskeri fra september 2013, der fortsætter:  ”Fisk kan tillige ændre adfærd som følge af en smertepåvirkning, og en smertepåvirkning kan aktivere kroppens stressreaktioner og egne smertedæmpende funktioner”  På den baggrund er Dyrenes Venner imod enhver form for lystfiskeri og fritidsfiskeri. 

"Det er ikke acceptabelt at påføre fisk smerte blot for at tilfredsstille menneskers behov for spænding og oplevelser."

"Fisk har nerveceller i huden, der kan registrere smertepåvirkninger, og der sendes signaler til hjernen om at der er en sådan smertepåvirkning.” Citat fra det Dyreetiske Råds udtalelse om Lystfiskeri fra september 2013, der fortsætter:  ”Fisk kan tillige ændre adfærd som følge af en smertepåvirkning, og en smertepåvirkning kan aktivere kroppens stressreaktioner og egne smertedæmpende funktioner”  Alligevel findes der mennesker, der seriøst mener, at fisk ikke kan føle smerte.

Dyrenes Venner bakker flertallet i Rådet op og kræver lovgivning mod Put & Take (fisk opdrættes til at sættes ud som byttedyr for lystfiskere), Catch & Release (fisk fanges og sættes ud igen for den  ’rene’ fornøjelse at fange dyrene på krogen)samt bule/ stime-fiskeri (en masse kroge smides ind i en stime fisk ). ”Det er uacceptabelt, at påføre dyr smerte blot for fornøjelsens skyld. Fisk reagerer, som om de føler smerte, derfor må vi antage, at dette er tilfældet, når en krog med modhager borer sig langt ned i svælget på fisken. ” udtaler formand for Dyrenes Venner og medlem af det Dyreetiske Råd, Peter Mollerup.

Se hele rapporten her